Vårt kunnande kommer leda till vår död

Jag sitter och ser på Vetenskapens värld. Jag blir otroligt facinerad av hur vårt kunnande och våra tekniker utvecklas, finner nya vägar och lösningar. Forskarnas nya rön flödar fram och vi finner fler och fler svar på sådant människan länge undrat. Snart finner vi förmodligen nyckeln till allt vad gäller DNA-kedjor, kloning och dåtid och framtid. Det är såklart mycket som är positivt med detta. Vi kan laga trasiga delar av vår kropp, vi kan få sjukdomar att "försvinna" och skapa nya livsformer. Dock hittar vi MER än det vi kanske egentligen alltid velat veta eller bör veta.
Även om detta är hur intressant som helst ringer ändå en varningsklocka inom mig. Är det verkligen meningen att vi ska kunna och veta allt? Är det verkligen meningen att vi ska ha möjlighet att "leka Gud" och styra hela världen och arters utveckling som vi vill?
Människor har alltid dött i sjukdomar. Vissa har alltid fötts med handikapp. Arter har så länge vi kan se utrotats medan andra har upptäckts och egenskaper hos levande organismer har alltid, genom evolution, försvunnit eller uppstått. Ska vi då lägga oss i och förstöra den naturliga följden inom dessa områden? Hur kommer egentligen utvecklingen reagera på detta?
Vi kommer inom en snar framtid stå över naturen. Jag tror denna vetgirighet kommer leda till att mänskligheten förr eller senare går under. Något som på kort sikt verkar som en bra lösning lockar men hur vet vi hur detta utvecklas i det långa loppet? Vi har möjlighet att skapa liv. Liv som vi bestämmer exakt hur det skall se ut genom att tillverka DNA-strängar på datoriserad väg. Hur vet vi om de kreationer vi frambringar inte kommer utrota mänskligheten och ta över den? Att vi KAN betyder inte att vi bör, eller ska. Och ytterligare en faktor; hur vet vi om alla som sysslar med detta har goda intentioner? Vad händer då? Det finns mycket pengar och makt att vinna inom detta område.
Jag vill vara med så länge allt enbart har en positiv utveckling. Jag vill dock inte leva om 200 år, det vågar jag inte. Dock är jag nyfiken på hur detta slutar. Jag tror inte på ett happy ending.

Times They Are A-Changin´

Okej? Nu börjar jag drömma om att jag har skaffat barn? Kanske är det den biologiska klockan i mig som tickar. Inatt sov jag underbart skönt för övrigt. Drömde om många fina saker :-)
Idag blir en ganska intetsägande dag. Ska städa, tvätta, promenera och bara ta det lugnt vilket jag verkligen behöver. Känner att jag tagit ut mig alldeles för mycket. Det blir nog ändå liite Alfapet och Tjenare Kungen med Mirre senare. Mys!
*
The answear, my friend
Is blowin´in the wind
The answear is blowin´ in the wind
.

Undisclosed desires

I want to reconcile the violence in your heart
I want to recognise your beauty's not just a mask
I want to exorcise the demons from your past
I want to satisfy the undisclosed desires in your heart


Vecka

Efter en otroligt intensiv vecka sjunker jag nu ner i soffan och andas ut. Jag känner mig helt slut i både huvud och kropp men det det har det varit värt.
Fick finbesök från Göteborg månd ---- > torsd. Jag tror inte jag sett så mycket film någonsin. Förutom film satt vi och tittade på fint vatten och var eniga om att denna stad är tråkig. Men har man ett otråkigt sällskap blir det lättare. Snart beger jag mig till Göteborg; tycker tiden kan gå lite fortare.
I fredags kom besöket från Linköping. Jag kan ju säga som så att denna helg har varit den mest lustiga jag varit med om. Det började med grillning, vin och massa prat i solen vid vättern. Jag, Becka, Emelie och Marja. Sedan åkte vi karuseller och vi fick en mjukishund av en kille. Vi ville ge den till en gubbe men han ville betala för den? Men vi tackade och tog emot och pengarna gick till nattmat.
I lördags vaknade jag och Becka upp i världens knarkarkvart. Vad hände? Det var en jättestor lägenhet men det fanns bara en soffa, en tv och massa kläder och krossade glas. Och ölburkar. Och fimpar. Belysningen på toaletten var en julljusstake och badkaret fullt med disk. Grabbarna var iaf snälla men de håller på att mer eller mindre sms-trakassera mig nu. Tur att man slipper svara.
Igår gjorde vi ungefär samma sak fast då var det jag, Becka, Jenny och hennes kille. Efter Jenny med sällskap åkt hem satt vi i en park o spelade spel med 2 randoms. Där någonstans tappade jag bort min kamera. Har letat och letat men ingen framgång:( Har polisanmält det iallafall. Mitt rum var fullt av folk under natten och mamma och pappa var inte glada. Det förstår jag.
Nu blir det ett par lugna hälsosamma dagar. Hoppas på fint väder så det blir mycket promenader. Sedan åker jag till Linköping på torsdag.
Livet leker, and I like it.

No time for us

if I could change one thing in life
I'd make time for us
if I could change one thing
I'd make time for us

A new era

Sitter hemma denna lördagkväll. Rätt skönt faktiskt även om det blir lite rastlöst. Har idag bara gjort nödvändiga saker, det är bra! Istället för att låta ens tid, pengar och hälsa överfallas av alkohol.
Igår var en mycket gemytlig dag. Vi började med att spendera eftermiddagen hemma hos Marja. Vi hade till en början mycket djupa samtal men allt eftersom tiden gick blev det mer och mer oseriöst. Vi lyssnade på gamla hits och kolla på gamla klipp på Youtube. Det ljuva livet! Därefter åkte vi till Öxnehaga och gick vilse i en timma. Vi försökte dränka våra aggressioner och genom att sitta på en SAND-låda och dricka  upp i princip allt vi medtagit i dryckesväg. När vi väl kom fram till ÖSTERÄNGEN (ja, det var alltså inte till Öxnehaga vi skulle) var jag varm, förbannad, sminket var förstört och vi kände oss allmänt less. Dock ändrades humöret ganska fort.
Under kvällen rökte vi alldeles för mycket, jag spillde cider i Emelies säng och jag träffade på en gammal klasskompis. Dessutom blev det ganska mycket pussar oss tjejer emellan, haha. Killarna kollade på oss med hundögon och undrade om det fick vara med men icke. Se men inte röra! Vi fick skjuts till stationen av en mycket gullig kille och hans mycket gulliga tjej! På bussen hem träffade jag rätt mycket roligt folk och avslutade kvällen med att käka mackor med potatissallad. Bra avslut på en bra dag!
Imorgon ska jag till stan och umgås med min fina vän. Vi ska förmodligen gå Munksjörundan (hoppas på vackert väder!) och sedan shoppa loss på a6. Sen ska jag hem och färga håret och försöka kunna sova.
Sedan är det måndag.

Friday morning

Godmorgon! Är lite irriterad på mig själv. Skulle på ett möte idag egentligen men snoozade och snoozade tills jag somnade igen. Vaknade upp och upptäckte att jag var tvungen att återbuda. Nåväl.
Fredag idag. Solen skiner trots att klockan är före nio - hoppas på ytterligare en varm fin dag. I eftermiddag ska jag bege mig till Marja. Det var längesedan vi träffades nu, och jag har saknat henne en hel del. Vi har mycket att prata om och det ska bli trevligt. Senare ikväll ska vi bege oss till en kompis som fyller 24. Sedan blir det förmodligen utgång vilken jag får se om jag hänger med på. Jag är ganska trött och pengarna bara rinner iväg. Vi får se.
Igår designade jag två chokladkakor åt Marabous medelhavskampanj. Riktigt nöjd faktiskt.
Bidrag 1.
Bidrag 2.
Hoppas jag vinner, haha.

Tankar

Åh jag älskar dessa söndagar. Ironi. Fast jag antar att de är ganska bra också. Seriös och tankfull behöver man vara ibland, och det får inte förträngas likt under veckorna. Jag känner mig allmänt trött.
Sitter just och funderar på framtiden. Jag får seriös ångest över att tänka på det; därför gör jag det oftast inte. Känns som om jag aldrig kommer komma dit jag vill, hur mycket jag än vill. För jag får inte.
Mitt mål har varit att ta ut en socionomexamen innan jag är 30 år FAST det innerst inne inte är det är det jag vill. Jag hatar att plugga. Jag tycker det är helt otroligt passé att vi, för att passa in i en viss roll, måste genomgå exakt samma procedur som alla andra som vill dit. Alla är olika, alla har olika förutsättningar och drömmar och, inte att förglömma - olika sätt att på det ena eller andra sättet bidra till att föra samhället framåt utan att på det sättet ska behöva lida för det.
Jag vet att jag har förmågan och gåvan till att jobba med/bidra med saker. Jag vet att jag är född att hjälpa människor på olika sätt. Trots detta sätter samhället en massa käppar i hjulet som gör att jag inte kan bidraga utan att lida för det. Det gör mig arg. Nej, det gör mig förbannad. Jag varken vill eller kan sitta dag efter dag och gå igenom lagar och paragrafer, skriva arbete efter arbete, ha ångest inför varje tenta och efter. Jag tror livet är värt mer än så.
I min drömvärld löses merparten av dessa föråldrade regler upp. Det är klart att vissa regler är bra att ha som principer för att inte totalt kaos ska uppstå, men andra tycker jag är ren bullshit. Vi föds inte till ett liv för att fördriva år efter år för att under "guldperioden" få leva det.
Jag bryr mig inte om ifall jag har ett normalt liv (vad nu normalt betyder). Jag behöver inga rikedomar. Jag behöver inte ha en examen att stoltsera med i form av "doktorand". Det jag behöver i mitt liv är att känna sig meningfull för den man är. Jag behöver nära och kära i form av en fin livskamrat, vänner och min familj. Någonstans att sova, mat att äta, kläder att ha på mig. Annat jag behöver är att känna mig fri, att kunna se på stjärnorna, se solen gå upp, att andas frisk luft, att njuta av alla årstider, att kolla på den värld vi lever i. Jag, du, min gitarr och vackra ögonblick.
Vi lever kanske bara ett liv och det ska levas på riktigt. Men jag får inte det.

Gillar du meeej?

- Du Karlsson.. Jag gillar dig.. Gillar du meeej?
- Nu börjar du låta som Bettan och hennes nya kille "Gillar du mig?"
Meeen.. okej, jag gillar dig. Hur nu någon mänska kan förstå det.
*
Ångmaskinen är sööönder.
Äh, jag har flera tuuusen ångmaskiner uppe hos mig på take!
Flera TUUUSEN?
Ja flera hundra iallafall!
Flera HUNDRA?
Ja nog är det flera dussin iallafall!
*
Jag har flera tuuuusen Albergare hemma hos mig på take!
*
Maken till glupsk unge får man leta efter! Om du nu är så hungrig kan du få en bulle.
*
Världens vackraste KAMEEEL!
*
Men Karlsson! Var är alla ångmaskiner?
Exxxxplodera. Allllihop.
*
Hon heter GullFia fattar du väl. Det gör ju alla ungar.
*
Åh! Dem ska vi fiffilura med!

Dagen efter dagen

Goddag bloggen och alla kääära läsare! ;)

I skrivandets stund sitter jag på bussen mot Linköping! Det trådlösa nätet fungerar för en gångs skull!:)
Jag har som vanligt hur mycket packning som helst med mig:O Men jag gillar att ha med mig mycket att välja mellan. Kommer ju bli en hel del fester och nya möten och så vidare detta veckoslut och då vill man ju se lite fin ut iallafall. Mina två tårtor är nerklämda i en påse mellan fötterna. Jag får hoppas de ska klara sig till ikväll.
Igår fyllde jag 23 år. Mycket.. gemytligt. Blev helt chockad hur många som grattade mig på FB. Femtio eller sextio stycken? Grattis går det bra att säga men mer än så hör man aldrig ifrån de flesta. Falskt så det skriker om det. Men, jag är inte bitter! Tackar för gratulationerna!
Hemma blev jag firad med marängtårta och sång. O ballonger! :O
Jag fick en hel del fina saker igår. Ska försöka komma ihåg dem...
- Pengar (pappa)
- Mjukisdress (farmor)
- Öronpugg 14 mm (syster)
- Trolltider, julkalendern (syster)
- Väska (mamma)
- Mascara (mamma)
- Ansiktsmask (mamma)
- En liten och en stor handduk (mamma)
- Resa och inträde till tatueringsmässan i Sthlm:D (mamma)
- Korsordstidning (mamma)
- En sofistikerad film som säkert Marja vill se med mig (mamma)
- En bukett röda rosor (GUBBEN PÅ ICA:O:O:O)
Mycket nöjd med presenterna:-) Inte för att jag bryr mig så jättemycket längre om att fylla år och få paket; det är mest en påminnelse om att livet rinner ifrån mig. Men som sagt; jag ska inte klaga före jag är 25.
Idag är det stora dagen nummer 2! Idag blir det fest så det ryker om det. Ska hem till Mio och dekorera tårtorna, svida om, och sedan till Systemet. Därpå möta bror o hans quinna och sedan möta upp resten. Sen är det tårtkalas i det gröna! (fast vädret är inte riktigt på vår sida..) Men det finns tak att tillgå:-) Det blir festligheter även imorgon och lördag. Full rulle som vanligt i Lkpg; gillart!
Någon finns i mina tankar hela tiden. Det känns lite konstigt men mest bra.

Bara för att min bloggning är under all kritik...

... så tänkte jag uppdatera.
Är lite lagom irriterad. Fick för mig att jag hade ett möte kl 9.30 idag. Jag låg vaken till 04 inatt och snoozade fram till 08.15. När jag sedan gick ner för att gå till bussen 8.30 kom jag på att mötet var klockan 14. Typiskt? Tänkte att jag kunde ligga i sängen och kolla lite webtv o sen åka in till stan runt 11 o ta en långpromenad innan mötet. Vad händer? De ringer och berättar att tanten är hemma med sjukt barn. Baaah? Nu ligger jag här, klarvaken i onödan, och lyssnar på Bauhaus. Nåväl, får ta tillvara på denna dagen istället då på något sätt.
Klickade just hem två tröjor! Satt på merchdirect.com hela dagen igår men hittade för mycket så la ner det hela då jag inte kunde välja något. Istället blev det köp på Ebay (nej jag har inga pengar egentligen..) Se nedan!
Bat
1.
Cymbal
2.
333:- fattigare. Får bli en födelsedagspresent till mig själv.
I övrigt händer inte mycket. Var hos Miranda igår och lirade lite trummor. Grymt kul! Vill också ha en studio.
Fyller för övrigt äldre imorgon (på negerbollens dag) men ska väl inte fira speciellt mycket förutom på tisdag då. Kommer bli grymt kul!
Idag ska jag sysselsätta mig med att:
- Städa mitt rum grundligt
- Städa Pixis bur
- Gå låååångt och lyssna på en dokumentär eller två;)
- Göra mig rejält fin inför min födelsedag, dvs duscha, inpacka håret, raka benen, lägga ansiktsmask osv
- MÅLA
- Spela poker eller något kul med brorsan som också är hemma
- Kolla på Hollywoodfruar
Denna dag ska väl också gå att fördriva.

In my secret life

Okej. Jag hör inget längre på ena örat. Det brusar. Låter som ett typ... hav? Kul.. Jag menar bättre att ha lite havsljud än att det är helt tyst. Obs ironi obs. Jag orkar inte. Inte nu. Jag ska städa och promenera mig i form inför sommaren! Det går ju inte direkt bra. Ännu ett år utan sola bada och Pinîa colada? Nej :(
Syrran fyller år idag. Hon fick en systemkamera. Inte så men.. det skulle jag aldrig få. Jag är inte bitter, bryr mig inte så mkt om ifall jag får saker men ändå. Jag vill också ha en systemkamera. Av mig fick hon biobesök o fika :x O ett armband.
Fint väder idag. Ska försöka ta mig ut på en promenad iallafall. Sen ska vi in till stadsparken med mamma o bror o äta tårta. O kanske leka i deras jättestora lekpark:D Sen ska vi discobowla ikväll. Så nej, jag får inte vara sjuk. Får försöka se förbi bruset i örat.
*
I bite my lip.
I buy what I’m told:
From the latest hit,
To the wisdom of old.
But I’m always alone.
And my heart is like ice.
And it’s crowded and cold
In My Secret Life.

!

Jag är så otroligt trött på detta. Jag är så trött på att ge och ge och ge och få tillbaka slag efter slag i ansiktet. Jag tänker inte tolerera detta mer. Nu är det nog. Från och med slutar jag vara snäll. Jag slutar att lägga mitt liv på er och att ni ska ha det bra. Från och med nu är det jag som är centrum i mitt liv. Fyfan vad skönt det ska bli.
Ligger hemma i sängen. Druckit 2 liter citronsaft och orkar inte röra mig. Jag tror jag är sjuk. Sjuk, bakis och helt urblåst som person. Ni får mig till och med att inte kunna stiga ur sängen. Hoppas det känns bra för er.
Letar bostäder i Linköping nu. Här kan man ju tamejfan inte bo.

RSS 2.0