Halal

Nu kommer ett djupt inlägg igen. Ibland känner jag att de måste ur mig, liksom.
Min kompis lade tidigare ikväll upp en länk på Facebook som berörde mig helt otroligt mycket. Det var en film om hur det går till när man Halalslaktar djur (även koscherslakt går till på liknande sätt). Jag är redan sedan tidigare mycket medveten om att djur många gånger behandlas illa när det kommer till slakt. Även vid 'vanlig' slakt tycker jag att djuren i många fall inte behandlas på ett skäligt sätt.
Åter till videon. Den var så brutal att jag inte kunde se på den utan att börja gråta. De stackars oskyldiga djuren lider något helt otroligt innan de tillslut äntligen får dö. De ska inte bara dö, de ska plågas så länge det går. Detta systematiska ritualslaktande finner jag inga ord för hur hemskt det är. Dessutom verkar människorna som sysslar med det inte ha något som helst samvete eller insikt i vad de faktiskt gör. Totalitär hjärntvätt? Inte ens människor som begått de värsta av brott avrättas på långa vägar på detta sätt. Djuren som får vara med om det har dessutom inte gjort något ont, de är totalt utelämnade och man både ser och hör hur rädda de är. Handlingar som dessa visar återigen på hur brutal och sjuk mänskligheten är och länge har varit.
Djur har precis som människor känslor och rätt att leva. Om de nu måste dö ska det skötas snyggt. De ska inte ligga och känna hur blodet forsar ur deras strupar och dö i rädsla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0